Hrvački Klub Split

Zašto hrvanje za djecu?

Ako se mislite koji je idealan sport za razvoj vašeg djeteta onda je to hrvanje.

Zašto baš hrvanje?

Hrvanje je po mišljenju stručnjaka idealan sport za djecu. Osim što razvija u velikoj mjeri motoričke (koordinaciju, snagu, brzinu, fleksibilnost, ravnotežu) i funkcionalne sposobnosti, hrvanje ima veliki utjecaj na razvoj kognitivnih sposobnosti odnosno razvoj fokusa i pažnje, brzine obrade informacija, logičkog zaključivanja i rasuđivanja kao i razvoja samomotivacije i discipline.

Hrvanje je kontaktan sport, ali nema udaraca, gušenja niti poluga već je jedina destrukcija protivnika na način da ga se zadrži leđima oslonjenim na podlogu odnosno strunjaču. Istraživanja su dokazala kako hrvanje spada u sportove s najmanje ozljeda, a to nije ni čudo jer hrvanje razvija u jednakoj mjeri cijeli koštano mišićni sustav.

Treninzi se baziraju na višestrani razvoj. Trening se sastoj od raznih igara za razvoj svih sposobnosti, gimnastičkih elemenata (koluti, zvijezde, stojevi, salta, upori, naupori…), metodika obuke padova i hrvačkih tehnika, štafetne igre i utjecaj na razvoj discipline, samokontrole i samomotivacije.

Jedna od najvažnijih potreba djece jest ona za kretanjem zato budite podrška svome djetetu da ustraje u sportu kako bi od malih nogu stvorilo naviku za tjelovježbom i zdravim životom.

Navika tjelovježbe stječe se u mladosti!

Više informacija o upisu u našu školu hrvanja potražite na našem plakatu u nastavku ili nas jednostavno kontaktirajte preko naše kontakt stranice.