Zašto je hrvanje najbolji sport za djecu?

Ako se mislite koji je idealan sport za razvoj vašeg djeteta onda je to hrvanje..

Upis za djecu

Zašto baš hrvanje?

Hrvanje je po mišljenju stručnjaka idealan sport za djecu. Osim što razvija u velikoj mjeri motoričke (koordinaciju, snagu, brzinu, fleksibilnost, ravnotežu) i funkcionalne sposobnosti, hrvanje ima veliki utjecaj na razvoj kognitivnih sposobnosti odnosno razvoj fokusa i pažnje, brzine obrade informacija, logičkog zaključivanja i rasuđivanja kao i razvoja samomotivacije i discipline.

Hrvanje je kontaktan sport, ali nema udaraca, gušenja niti poluga već je jedina destrukcija protivnika na način da ga se zadrži leđima oslonjenim na podlogu odnosno strunjaču. Istraživanja su dokazala kako hrvanje spada u sportove s najmanje ozljeda, a to nije ni čudo jer hrvanje razvija u jednakoj mjeri cijeli koštano mišićni sustav.

Ispišite upisnicu

Upisnica u hrvački klub Split

Molimo vas da ispunite upisnicu, svi podaci moraju biti točno napisani. Molimo vas da obavezno upišete svoju email adresu i broj telefona/mobitela kako bi vas mogli kontaktirati!

Ovim putem dajem svoju potpunu suglasnost da dijete čiji sam roditelj/skrbnik može
sudjelovati na treningu hrvatskog kluba Split uz moj pristanak i na vlastitu odgovornost. Klikom na "Pošalji upisnicu" potvrđujem da su navedeni podaci točni te da kao roditelj/staratelj dajem potpunu suglasnost na sve navedeno!

Treninzi se baziraju na višestrani razvoj. Trening se sastoj od raznih igara za razvoj svih sposobnosti, gimnastičkih elemenata (koluti, zvijezde, stojevi, salta, upori, naupori…), metodika obuke padova i hrvačkih tehnika, štafetne igre i utjecaj na razvoj discipline, samokontrole i samomotivacije.

Jedna od najvažnijih potreba djece jest ona za kretanjem zato budite podrška svome djetetu da ustraje u sportu kako bi od malih nogu stvorilo naviku za tjelovježbom i zdravim životom.

Više informacija o upisu u našu školu hrvanja potražite na našem plakatu u nastavku ili nas jednostavno kontaktirajte preko naše kontakt stranice.

Hrvački klub Split

Što kažu naši treneri

“Hrvanje je olimpijski sport u kojem čovjek stječe iskustvo važno za život, kordinaciju, ravnotežu, upornost, snagu, izsržljivost i ono najvažnije volju da nikada ne odustanete.”
Trener hrvanja
“Hrvanje bi trebalo uvesti u škole kao obavezan predmet jer je prirodan sport za djecu. Svako dijete može trenirati, imati zdravo tijelo i zdrav stav”
Trener hrvanja za djecu
Djeca vole hrvanje
Upišite dijete!

Današnja djeca nisu u skladu sa prirodom, djeca počinju biti pretila ili neizigrana, ritam života djeteta je samo sjedenje, sjedenje u školi, sjedenje za kompjuterom, sjedenje za igricama kao što je PlayStation … Upisati dijete na hrvanje najbolja je odluka koju možete donijeti za svije dijete! Zato nemojte čekati!

Scroll to Top